2020 Konut Kredisi Hesaplama için aşağıdaki Kredi Hesaplama programını kullanın. Kredi Miktarı, Vade, Faiz Oranı kısımlarını doldurduktan sonra ödemeniz gereken tutarı ve ne kadar faiz ödeyeceğinizi görebilirsiniz. Hesaplamak için ilgili alanları doldurup hesapla butonuna basın.



Kredi Miktarı Vade Faiz Oranı




Çekilen Tutar
Faiz Oranı
Taksit Miktarı
Faiz Miktarı
Toplam Ödenecek Miktar




Taksit No

Taksit Tutarı

Kalan Tutarı


Bu sayfa 2416 kere görüntülendi.

İLGİLİ HESAPLAMALAR

Bunlara baktınız mı?

İlgili Hesaplamalar

AYT Puan Hesaplama YKS Ortaöğretim OBP Hesaplama
TYT Puan Hesaplama DGS Önlisans ÖBP Hesaplama
LGS Puan Hesaplama Takdir Teşekkür Hesaplama

KREDİ HESAPLAMA

KREDİ NEDİR, KREDİ TÜRLERİ

Belirli miktardaki satın alma gücünün, belirli bir süre için, faiz gibi bir bedel karşılığında, gerçek ya da tüzel kişilere verilmesini ifade eden kredi; bankalar tarafından küçük ve orta büyüklükteki ticari işletmelerden büyük holdinglere sunulur ve tüm firmalar çeşitli kredi ürünlerinden faydalanırlar.

Kredi; ihtiyaç sahiplerine belli bir süreliğine, düzenlenmiş ödeme şekilleri ile verilen ve karşılığında ücretlere tabi tutulan bir bankacılık hizmetidir. Krediler aynı zamanda satın alma gücünü ifade eder. Üstelik sadece nakdi olarak değil, gayri nakdi olarak da verilebilir.

Bankacılık hizmetleri arasında önemli yer edinmiş ‘kredi’ kelimesinin nereden geldiğine bakacak olursak; Latinceden dilimize geçen bir kelime olduğunu görürüz. Latincede “credere” olarak görülür ve güvenmek, inanmak anlamını taşır. Bankalarda da bu durum aynı şekilde işler. Çünkü bankalar güvendiği, riski olmayan ya da az olan müşterilerine kredi hizmetini sunar. Bu durumda da incelediği birçok faktör vardır. Bunların en başında da gelir düzeyi ve bankalarda bulunan kredi notu gelir. Bu durumda şunu söyleyebiliriz ki bankalardan kısa ya da uzun süreli finansman kaynağı yaratmak istiyorsanız, bireysel müşteri olarak kredi notunuza dikkat etmelisiniz. 

TAŞIT KREDİSİ

Taşıt kredisi, sıfır km araçlar veya ikinci el otomobiller için alım kolaylığı yaratan kredi türüdür. Bu kredi türüyle istenilen araca, uygun ödeme seçenekleri ile sahip olmak mümkün oluyor. Sıfır km. araç alınacaksa kredinin geri ödeme süresi boyunca araç rehin ediliyor. Kredi için kefil istenmiyor.

KONUT KREDİSİ

Konut kredisi, satın alınacak evin teminat altına alınması koşuluyla bankalar tarafından verilen bir kredi  türü. Kredinin vadesi genellikle sabit faiz oranlarıyla 5 ila 30 yıl arasında değişebiliyor.

İHTİYAÇ KREDİSİ

İhtiyaç kredisi, basit anlamda kısa vadeli ve düşük tutarlı nakit ihtiyaçlarımızı karşılamak için kullandığımız bir kreditürüdür. Son zamanlarda bankaların da teknolojik gelişmelere ayak uydurması ile birlikte şubeye gitmeden telefon veya internet yoluyla bile ihtiyaç kredisi kullanılmaya başlandı.

KOBİ KREDİSİ NEDİR

KOBİ kredisi ya da diğer adıyla 'Esnaf Kredisi' esnafların kolay ödeme koşuluyla bankalardan aldıkları, işlerini geliştirmek için bir kredi türüdür. KOBİ kredisi kullanabilmek için KOBİ statüsünde olmanız gerekiyor. ... Bunun için bankaların farklı kredi türlerini incelemeniz gerekiyor.

KREDİ TÜRLERİ

Krediler bireysel müşterilerin ihtiyaçlarını, hayallerini karşılaması için önemli bir araçtır. Günümüz gereği eğer çok zengin insanlar değilsek, miras olarak bir şeyler kalmamışsa; ev, araba, arsa almak peşin parayla ya da birikimlerle çok mümkün değildir. Bu yüzden ileride daha rahat yaşamak ya da yatırım yapmak için bankaların kredi seçeneklerini değerlendiririz. Tabi diğer bir durum, anlık oluşan ihtiyaçlarımız karşısında eskiden eşten dosttan alınan borçların yönü artık bankalara dönmüştür. Aynı şekilde kurumsal – ticari müşteriler için de geçerlidir. Kredi borcu olmayan şirket yok diyebilirim. Çünkü şirketlerin işleyişinde, ticari anlamda çıkan anlık finansman ihtiyaçların karşılanması bankalara yönlendiriyor. 

Gayrinakdi Krediler: Bu kredi türleri para dışında verilen; ama yine para yerine geçebilecek, teminat içeren araçlardır. Gayrinakdi krediler ticari müşteriler için mümkündür. Çünkü bir işin, ticaretin ya da hizmetin yapılması için nakdi kredilerin geçerli olmadığı durumlar da çıkabilir. Yani daha doğru söylem aslında gayrinakdi kredilerin verilmesinin uygun olduğu durumlarda gayrinakdi krediler kullanılır. Bu çeşitler ise teminat mektubu, akreditif şeklindedir. Bunlar sayesinde banka müşterilerini garanti altına alır ve onlara belli limitler tanımlanmasını sağlar. Oluşacak herhangi olumsuz bir durum sonucunda da sorumlu kişi bankadır.

Nakdi Krediler: Parasal olarak ihtiyaç sahiplerine verilen ve en çok bilinen türdür. Parasal kredilerde amaç bir mal ve hizmet almak için nakit paranın kullanılmasıdır. Yani bankanın size nakit olarak verdiği bir tutar mevcuttur. Bunun için de bankaya faiz oranı karşılığında artı ücret ödersiniz. Faiz oranı karşılığını ise parayı kullandığınız ve belli bir süre sonunda geri ödediğiniz için verirsiniz. Bankadan kullandığınız kredi sonucu elinize geçen para ile bir hizmet ya da mal alırsınız. İşte nakdi kredilerin genel çerçevesi bu şekildedir.

Kısa Vadeli Krediler: Bu tür kredilerin vade süresi 1 yıldan kısadır. Yani maksimum vadenin 1 yıldan kısa olması gerekir. Ödeme planı yapılırken de düzen 1 yıl içerisinde geri ödenecek şekilde gerçekleştirilir.

Orta Vadeli Krediler: Orta vadeli kredinin süresi bankadan bankaya değişiklik gösterebilmektedir. Bazı bankalar 1 yıl ile 5 yıl arası vade ile tanımlarken, bazıları da 1 yıl ile 10 yıl arasında tanımlar. Ama genel çerçevede alınan kredi vadesi 1 yıl ile 5 yıl arasında olandır.

Uzun Vadeli Krediler: Orta vadeli kredinin süresi değişiklik gösterdiği için doğal olarak uzun vadeliye de yansıyor. Burada da bazı bankalar 5 yıl ve üzeri için uzun vadeli derken, bazıları 10 yıl ve üzeri için kullanmaktadır.

TİCARİ KREDİ TÜRLERİ NELERDİR?

TİCARİ KREDİ NEDİR

Ticari krediler, bankaların işletme sahipleri için verdiği kredilerdir. Nakit kredi, teminatı mektubu, kontrgaranti, akreditif, aval gibi nakdi ya da gayrinakdi şekilde verilebilir. Spot kredi ve rotatif kredi olarak ikiye ayrılır.

Şirketlerin büyümek, gelişmek veya faaliyetlerini sürdürmek için kullandığı ticari krediler; vade süresi, teminat, nitelik gibi unsurlara göre sınıflandırılırlar. Gelin en çok başvurulan ticari kredi türlerini beraber inceleyelim:

AYLIK TAKSİT ÖDEMELİ KREDİLER:

Alınan kredi aylık periyotlarda ödendiğinden tek seferde nakit çıkışı gerektirmez.

İşletmenizin orta ve uzun vadeye yayabileceği yatırım ve borç finansmanında aylık taksit ödemeli kredilere yönelebilirsiniz.

BORÇLU CARİ HESAP:

Borçlu cari hesapta işletmelerin banka tarafından tahsis edilen bir kredi limiti bulunur. Paraya ihtiyaç duyduğunuzda hesaptan para çeker, bir sonraki gelen para ile de önce çektiğiniz parayı ödersiniz. Faiz genellikle üç aylık periyotlarla ortalama bakiye üzerinden tahakkuk eder. İhtiyacınız olan nakdin ne zaman elinizde olacağını bilmediğiniz zamanlarda ödeme yapmak için borçlu cari hesabınızı kullanabilirsiniz.

KREDİLİ MEVDUAT HESABI:

Önceden belirlenmiş limit dahilinde çek, fatura, vergi gibi acil ödemeleri karşılayabilecek vadesiz mevduat hesabıdır. Hesabınızda yeterli bakiye olmadığı zamanlarda kredili mevduat hesabına başvurabilirsiniz. Anapara ve faiz ödemelerini zamanında yaparak ek faiz ve ceza işlemesini önleyebilirsiniz.

SPOT KREDİ:

Spot kredide işletme, belirli bir vade için çektiği parayı vade sonunda faizi ile birlikte tek seferde öder. Kredi kullandırılan gün belirlenen faiz tüm süreç boyunca aynı kalır. Faiz dalgalanmalarından etkilenmek istemediğiniz senaryoda spot kredi kullanabilirsiniz.

İSKONTO (İŞTİRA) KREDİSİ:

Henüz vadesi dolmamış çek ve senetlerin, yazılı değeri üzerinden vadeye kadarki faiz ve masraflarının düşülerek ödenmesidir. Senet ve çeklerinizi vadesi gelmeden nakde çevirmek için bu kredi türünü kullanmanızı öneririz.

TEMİNAT MEKTUBU:

Bu kredi uygulamasında mal teslimi, borcun vadesinde ödenmesi, işin yapılması gibi konularda taahhüt edilenin yerine getirilememesi durumunda belli bir tutarın şartsız ödeneceği bir mektup ile banka tarafından üstlenilir. İşin içeriğine göre süreli ya da süresiz olarak düzenlenebilen teminat mektupları karşılıklı ticari beklentilerinin karşılanmasına yönelik en güvenli sözleşme şekillerinden biridir.


Gelecek hayallerde kalmasın. Hesapla ve planla.